BORANG TEMPAHAN

Nama:
Email/facebook email:
No. Telefon:
Alamat Penghantaran:
Tempahan (Nama/Kod barang beserta Jumlah):
Cara Pembayaran: Bank Deposit
Western Union

Click here to create your own form.

INFO HERBA FIRMING EXTRA CREAM

Hye hye.. Back to work after a long Eid holiday...
Hari ni ramai betul cari Firming Extra Cream.. mmg hot product ni.. bff orang perempuan.. mesti ade simpan satu !

Haa ni lah rupa terbaru Firming Extra Cream nih.. Cantik.. Eksklusif gittew.. rugi tak beli.. ehehhh..



RM70 je satu tak termasuk pos.
Macam biasa lah, kalau beli 2 barang Biorich ke atas, saya bagi FREE SHIPPING Semenanjung shj ok..

Sesiapa berminat boleh hubungi saya,
Diana Nurialbakr (FB Personal)
019-6658599 (sms/whatsapp)
Instagram ID: vcowellness



INFO HERBA FIRMING EXTRA CREAM



MINYAK KELAPA DARA

Minyak Kelapa Dara amat baik digunakan sebagai pelembab kulit. Ia bertindak sebagai pelembab yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering. Minyak kelapa dara membantu mengelakkan kulit menjadi kering dan mengelupas. Ia juga melambatkan proses penuaan kulit. Ia mampu merawat pelbagai jenis penyakit kulit seperti psoriasis, dermatitis, eksim serta jangkitan kulit yang lain.

Fungsi Minyak Kelapa Dara

1) Sebagai pelembap semulajadi.
2) Anti penuaan.
3) Merawat masalah kulit berjerawat.
4) Sebagai pembersih muka semulajadi.
5) Melembutkan kulit.
6) Mencantikkan kulit.


MINYAK JOJOBA

Minyak Jojoba mempunyai pelbagai bahan organik dan mineral, sumber semulajadi untuk menjadikan kulit lebih cantik dan muda. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus, parut dan tisu lemak. Ia juga berkesan untuk merawat kulit yang bermasalah seperti jerawat, jeragat, psoriasis dan sebagainya.

Minyak Jojoba juga mengurangkan keradangan kulit serta meningkatkan pertumbuhan semulajadi kolagen. Ia juga bertindak sebagai perlindungan dari sinaran UV matahari serta melambatkan proses penuaan.

Fungsi Minyak Jojoba

1) Sebagai pelembap semulajadi.
2) Anti penuaan.
3) Merawat masalah kulit berjerawat.
4) Sebagai pembersih muka semulajadi.
5) Melembutkan kulit.
6) Mencantikkan kulit.
7) Anti keradangan.


MINYAK INCA INCHI

Inca Inchi merupakan tumbuhan Amazonia Peru, dikenali oleh orang tempatan peru beribu-ribu tahun yang lalu. Minyak Inca Inchi diperolehi dari biji benih serta melalui proses tekanan sejuk (cold pressure) diikuti dengan proses mekanikal seperti, decantation, penapisan dan penyahbauan. Daripada semua sumber semulajadi yang dikenali, Minyak Inca Inchi adalah minyak yang paling kaya dengan Omega 3, berbanding dengan minyak lain yang digunakan di seluruh dunia. Ia kaya dengan asid lemak tak tepu merangkumi hampir 94% daripada komposisinya. Minyak Inca Inchi digunakan dalam sumber pemakanan kerana mempunyai nisbah yang terbaik iaitu Omega 3 (alfa-linolenik) dan Omega 6 (linoleik).

Komposisi Minyak Inca Inchi

Kaya dengan asid lemak tak tepu dan Omega 3.

Omega 3 (alpha-linolenic acid) : 45-60%
Omega 6 (alpha-linoleic acid) : 25-37%
Omega 9 (Oleic acid) : 8-12%
Palmitic Acid : 3-5%
Stearic Acid : 1.5-3.5%

Fungsi Minyak Inca Inchi

1) Membolehkan pertumbuhan semula kulit (epidermis).
2) Memelihara keseimbangan kulit.
3) Memperbaiki tekstur kulit.
4) Melembutkan kulit.


KIGELINE

Payudara wanita bercantum dengan toraks (kerangka badan) oleh ligamen Cooper (tiada otot tensing). Ia hanya disokong oleh struktur kulit (form the cutaneous envelop). Payudara akan hilang ketegangan & ketegasan akibat daripada proses seperti bersalin, diet, menopaus dan sebagainya. Ini menyebabkan payudara kurang menarik dari segi penampilan.

Fungsi Kigeline

1) Merawat tona warna kulit.
2) Menegangkan bahagian dada.
3) Meningkatkan ketegasan & keanjalan kulit.

Asal Kigeline

Kigelia Africana adalah pokok yang dijumpai di barat Afrika (Nama Botani : Bignoniaceae). Pokok ini mengeluarkan buah-buahan yang besar seberat lebih dari 5 kg. Pulpa buah ini digunakan secara tradisional oleh wanita untuk memelihara serta mencantikkan payudara mereka.


LIFTISS

Kulit manusia mengalami proses penuaan. Proses penuaan berlaku secara semulajadi disebabkan genetik penuaan yang ada pada setiap manusia. Proses penuaan boleh dilihat apabila keanjalan kulit berkurang iaitu kulit berkedut, kering dan kasar.

Liftiss adalah ekstrak (diambil dari biji buah pokok Baobab di benua Afrika) yang berfungsi untuk; melicinkan, menyegarkan serta melembapkan lapisan kulit (epirdemis). Liftiss berupaya menyusun semula struktur kulit agar dapat mengurangkan kesan proses penuaan seperti kulit berkedut.

Fungsi Liftiss

1) Melicin & meratakan kedutan.
2) Melembapkan kulit.
3) Menyegarkan kulit.

Asal Liftiss

Liftiss diambil dari biji buah pokok Baobab (Adansonia Digitata). Pokok ini berketinggian 20 hingga 25 meter dan dijumpai di benua Afrika. Orang Afrika menganggap pokok ini suci. Jangka hayat pokok adalah luar biasa, berusia antara 2000 dan 3000 tahun. Isi buahnya digunakan dalam perubatan tradisional Afrika, berfungsi sebagai anti-piretik.


MULTI EX HYDRO PHYTOGEN

Merupakan sebuah kompleks fitoestrogen untuk mengekalkan keseimbangan hormon wanita. Satu ekstrak tumbuhan semulajadi yang terdiri daripada beberapa ekstrak tumbuhan iaitu Racemosa cimicifga, Polygonum Cuspidatum, Kacang Soya, Angelica Polymorpha Sinensis, Red Clover, Delima, Kudzu dan Pueraria Mirifica.

Fungsi Multi Ex Hydro Phytogen

1) Meningkatkan tekstur payudara supaya lembut dan cantik.
2) Menegangkan dan membesarkan bentuk & saiz payudara wanita dengan merangsang pertumbuhan sel di dalam kelenjar susu.

Firming Extra Cream Biorich REBRANDING FROM Firming Cream BioAsli

Since 6 months ago, ramai Wassap saya cari produk Firming Cream BioAsli, tapi takde stok pada pengedar, stokis dan syarikat.. Rupa-rupanya syarikat nak rebranding FC bawah Biorich Marketing. Namanya Firming Extra Cream. So skrg dah boleh beli kat sini ---> http://biorich.my/v2/product.asp?prodID=17

Tak usah pening2 BioAsli ke Biorich sbb due2nya bawah syarikat yang sama cuma pelan pemasaran sahaja yang berbeza.. ok?

KELEBIHAN FIRMING EXTRA CREAM

1) Meremajakan bentuk tubuh.
2) Memelihara kulit, Anti-kanser.
3) Mengurangkan kedut dan masalah tahi lalat
4) Bertindak sebagai anti penuaan (pada bahagian yang dirawat).
5) Menjadikan kulit lebih muda dan cantik terutama di kawasan yang berkenaan.
6) Membesarkan & menegangkan bahagian berkenaan.

Stokis BioAsli / Pengedar Biorich Online Anda,
Diana Nurialbakr 019-6658599

MENURUNKAN BERAT BADAN (MINYAK KELAPA DARA)



Minyak kelapa boleh membantu menurunkan berat badan. Secara amnya, minyak kelapa dara boleh dikategorikan lemak berkalori rendah. Pengambilan minyak kelapa sebagai pengganti minyak sayuran lain akan menyebabkan kandungan kalori tubuh berkurangan. Jumlah kalori yang diberikan minyak kelapa dara memiliki kemampuan yang hampir sama dengan peranan karbohidrat kerana minyak kelapa dara dicerna dan diproses secara berbeza dengan lemak-lemak yang lain di dalam sistem penghadaman.

Tidak seperti lemak-lemak yang lain, MCFA (Medium Chain Fatty Acid) yang terdapat dalam minyak kelapa dara dicerna dan digunakan secara berbeza. Asid lemak tidak dikemas di dalam lipoprotein dan tidak diedarkan di dalam aliran darah seperti lemak-lemak yang lain, namun dihantar terus ke dalam hati (liver) di mana ia kemudian terus diubah menjadi tenaga sama seperti karbohidrat. Jadi, ketika anda memakan minyak kelapa dara, tubuh terus menggunakannya dalam menghasilkan tenaga, bukan menyimpannya sebagai lemak di dalam tubuh.

Salah satu jenis makanan yang dapat mempercepat metabolisma tubuh adalah minyak kelapa dara. MCFA meningkatkan metabolisma tubuh ke tahap yang lebih tinggi, dengan cara ini, tubuh dapat membakar lebih banyak kalori. MCFA tidak hanya dibakar untuk menghasilkan tenaga, namun MCFA yang terdapat dalam minyak kelapa dara juga mendorong pembakaran Asid Lemak Rantai Panjang (LCFA) yang terdapat dalam lemak-lemak sayuran seperti minyak kacang soya, minyak bunga matahari dan minyak jagung. Dengan meningkatnya metabolisma, jumlah tenaga atau jumlah kalori yang dibakar meningkat.